27 година од смрти Срђана Алексића

Прегледа: 290

На градском гробљу у Подгљивљу данас је обиљежено 27 година о смрти Срђана Алексића – младића који је 1993. године изгубио живот бранећи свог суграђанина Алена Главовића.

Тим поводом Срђанову вјечну кућу данас су обишли његов отац Раде, предсједник Скупштине Града Драгослав Бањак и представници меморијалног међународног турнира у малом фудбалу “Срђан Алексић” из Тузле.

Раде Алексић је рекао да је Срђанов чин био чин чојства, којим је постао примјер свим људима да у њима и у најтежим моментима заживи човјек за сва времена.

“То је нешто најљепше што може да буде и то је оно што нас чини заједницом и људима толерантним који су спремни да помогну, да опросте и да свога непријатеља убиједе да им буде пријатељ”, истакао је Алексић.

Предсједник Скупштине Града Драгослав Бањак рекао је да се данас сјећамо једног младог човјека који је у тешким временима изгубио живот помагајући другоме.

“Град Требиње његује успомену на Срђана Алексића и то именовањем спортског комплекса у Бреговима и организовањем међународног пливачког митинга, који окупља не само младе људе из региона, већ и са других континената”, навео је Бањак.

Предсједник удружења “Радничке спортске игре града Тузле” Мирсад Гаврановић рекао је да се у овом граду већ пет година организује међународни турнир у малом фудбалу, који сваке године окупља и до 300 учесника из региона.

Он је истакао да турнир носи име Срђана Алексића, јер дјело које је он урадио не смије да се заборави.

Срђан Алексић, тада 27-годишњи младић, 21. јануара 1993. године у Требињу је спасио свог пријатеља Алена Главовића, Бошњака из Требиња. Преминуо је 27. јануара 1993. године.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.