60 пријава штете услијед олујног вјетра

Прегледа: 475

Требињском оперативном центру до 14.00 часова поднесено је око 60 пријава за штету чији је узрок олујни вјетар током протекле ноћи, а на отклањању посљедица невремена ангажовано је око 50 људи, рекао је директор Јавне установе „Екологија и безбједност“ Стеван Бекан.

Бекан је истакао да се највише пријава наших суграђана, њих 21, односи на штету на кућама, док се 18 пријава односи на штету коју је олујни вјетар направио на крововима и хаусторима стамбених зграда.

Према његовим ријечима, евидентиране су и четири пријаве штете која је настала на објектима Центра за информисање и образовање, Музеја Херцеговине, Института за јавно здравство РС и Царинске канцеларије Требиње.

„Поломљено је и 15 саобраћајних знакова, а вјетар је ишчупао и седам већих стабала дрвећа. Оштећена су и два аутомобила“, навео је Бекан.

Он је истакао да је већа материјална штета пријављена на једном стамбеном објекту у насељу Тини, гдје је вјетар у потуности испомјерао цријеп на крову.

Радници ангажовани на отклањању штете проузроковане олујним вјетром на терену су од раних јутарњих часова, а у току је и обилазак свих домаћинства која су пријавила штету на својим објектима.

На терену су од јутрос радници Комуналног предузећа, Јавне установе „Екологија и безбједност“, Електро-Херцеговине, предузећа „Радник“, те припадници Територијалне ватрогасне јединице Требиње, добровољних ватрогасних друштава из Ластве, Јасена и Поповог поља, Спортског риболовног друштва Требиње, цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици, као и бројни грађани који самоорганизовано отклањају посљедице олујног вјетра на објектима, паркинзима, зеленим површинама.

Свим грађанима који примјете штету 24 часа је на располагању  број: 121 – Градски оперативни центар, путем кога исту могу да пријаве надлежним органима.

Током протекле ноћи јаки удари вјетра на подручју Требиња достизали су и до 100 километара на час.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.