Министар Кошарац са представницима Градске управе Требиње и херцеговачким винарима

Прегледа: 115

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац борави у дводневној радној посјети Херцеговини, у оквиру које су планиране бројне активности, с фокусом на разговор са представницима локалне самоуправе и произвођачима вина, с обзиром на то да је овај регион вински центар БиХ.

Током посјете Требињу, министар Кошарац разговарао је са градоначелником Мирком Ћурићем и представницима Градске управе о конкретним туристичким пројектима, које треба реализовати у наредном периоду.

Саговорници су усагласили да је неопходно јачати прекограничну сарадњу у области развоја туризма, туристичке инфраструктуре и екологије.

На састанку је разговарано и о могућности повећања постојећих капацитета граничних прелаза, као и о потреби за већом пропусном моћи граничних прелаза и слободној зони.

Министар Кошарац посебно је указао на важност представљања локалних произвођача на иностраним тржиштима, као и на јачање улоге економске дипломатије БиХ у том процесу.

У оквиру дводневне посјете Херцеговини, министар Кошарац обишао је и регионалне произвођаче вина – винарије “Андрија” у Читлуку и ”Вукоје 1982” у Требињу.

Херцеговачки винари упознали су министра Кошарца са технологијом производње вина, те њиховим аутохтоним и вишеструко награђиваним производима.

Министар Кошарац је у одвојеним посјетама винаријама “Андрија” и “Вукоје 1982” указао на важност породичне традиције производње вина, али и континуирано подизање квалитета како производње, тако и унапређење кадра како би домаћа вина држала корак са регионалним и европским произвођачима, а самим тим била атрактивна за пласман на трећим тржиштима.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.