Одржана 31. Скупштина града – Усвојен Програм рада градоначелника и Градске управе за 2020.

Прегледа: 349

Скупштина града Требиња усвојила је данас годишњи Програм рада градоначелника Требиња и Градске управе, те Програм рада Скупштине града за 2020. годину.

Замјеник градоначелника Слађана Скочајић истакла је да је ријеч о оквирном документу којим се унапређује  рад Градске управе, који нуди планове које упоређује са усвојеним буџетом, те прати стратегију развоја града од 2017 до 2027. године.

“У њему су и сви редовни послови градоначелника, служби и одјељења града, а даје и структуру запослених радника, али и табеларно приказује све капиталне инвестиције које су планиране у 2020. години”, навела је Скочајићева.

Она је истакла да је циљ овог програма рада и да се на већи ниво подигне партиципација грађана, како би се сваки наредни програм рада ослонио на њихове приједлоге и сугестије.

Доносена је и одлука о давању сагласности градоначелнику да може расписати јавни позив за прикупљање понуда инвеститора заинтересованих за извођење преосталих радова, те коришћење простора на спрату градске тржнице у изградњи.

Како је појашњено, други ниво објекта градске тржнице биће изграђен само у основним елементима, при чему је довршетак изградње обавеза будућег закупца.

Градоначелнику Мирку Ћурићу дата је и сагласност за куповини преосталог дијела Ћеловића куће са двориштем, који су тренутно у приватном власништву.

Скупштина је донијела и одлуку о приступању процесу израде средњорочног плана капиталних инвестиција за период 2020-2024. године, након чега би, како је речено, требало да услиједи именовање координационог тима, те расписивање јавног позива за кандидовање капиталних пројеката вриједности преко 50.000 КМ.

Усвојена је и одлука о висини цијене непокретности по зонама за дан 31. децембар 2019.

Данас усвојеном одлуком важење „Урбанистичког плана Требиње 2015“ продужено је до 2023. године.

Усвојене су и одлуке о утврђивању нацрта измјена дијелова регулационих планова „Сјеверни логор“ и „Блаце-Абазовина“.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.